AMSTERDAM - Frank de Boer was zondag gelukkig met de 4-2 zege van Ajax op PEC Zwolle.

Het was de eerste keer dit seizoen dat de Amsterdammers na een midweeks duel in de Champions League wonnen in de eredivisie.

"Mentaal is het belangrijk dat we dit soort wedstrijden kunnen winnen", concludeerde De Boer voor de camera van Eredivisie Live.

"Ik hoop dat we nog heel veel Champions League-wedstrijden krijgen. Dan kunnen we het doorzetten", grapte de coach, die complimenteus was richting de jongelingen van zijn team.

Boos

Viktor Fischer was twee keer trefzeker en Joël Veltman en Mitchell Dijks draaiden moeiteloos mee achterin. "Viktor heeft het gewoon goed gedaan. In het begin van het seizoen zat hij er vaak bij. Zoals wel vaker bij jonge spelers kreeg ook hij een terugslag."

"Het was belangrijk dat hij veel ging voetballen. Dat heeft hij gedaan bij Jong Ajax en de A1. Of dat moeilijk voor hem was? Misschien wel. Maar we hebben alles goed met hem gecommuniceerd. Bij de A1 moet hij de allerbeste zijn. Bij Jong Ajax één van de beteren. Dan kom je weer bij het eerste elftal.''

''Dijks en Veltman moesten ook aan de bak omdat Moisander ziek was en Alderweireld al snel niet verder kon. Ik heb veel vertrouwen in die jongens. Zij hebben dat vertrouwen niet beschaamd. We hebben tachtig minuten gedomineerd."

"We kwamen ook terecht op 4-0. Jammer dat we in de slotfase toch een beetje in paniek raakten. Dan wordt het toch nog 2-4. Misschien zag je toen dat we met heel veel jonge jongens speelden. Toch was ik wel even boos.''