HOOFDDORP - John van den Brom heeft zondagmiddag met Anderlecht de Belgische topper tegen Club Brugge overtuigend in winst omgezet. 

Het werd liefst 6-1 voor 'Paars-Wit' in het Constant Vanden Stock-stadion. Bij rust was het al 3-0 door doelpunten van Massimo Bruno, Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic (strafschop).

Negen minuten na de hervatting zorgde Sacha Kljestan voor de 4-0, waarna Maxime Lestienne de schamele eer redde voor Brugge.

Anderlecht schakelde vervolgens een tandje bij. Lucas Biglia tekende vanaf elf meter voor de 5-1, waarna Dennis Praet de eindstand bepaalde. Bij Anderlecht, dat de koppositie heroverde, speelde Bram Nuytinck de hele wedstrijd mee.

Club-trainer Philippe Clement, voorlopig de vervanger van de vorige week ontslagen Georges Leekens, miste de geschorste Ryan Donk en aanvoerder Carl Hoefkens.

Het is de grootste thuiszege van Anderlecht op Club Brugge sinds 17 september 1983.

Anderlecht heeft nu twee punten voorsprong op Zulte-Waregem dat zaterdag op 1-1 bleef steken tegen KV Mechelen. Club Brugge heeft al negen punten achterstand.

Plen en Been

KRC Genk handhaafde zich zondagavond op de derde plaats dankzij een 5-1-zege op Bergen. Glynor Plet was opnieuw trefzeker. De Twente-huurling, donderdag goed voor de late gelijkmaker tegen Sporting in de Europa League, maakte twee van de vijf doelpunten voor de ploeg van trainer Mario Been.

Topschutter Jelle Vossen nam er ook twee voor zijn rekening. Genk heeft drie punten achterstand op Anderlecht.