NIJMEGEN - Rick ten Voorde heeft NEC zaterdag verlost van het 'thuiscomplex' waar de Nijmegenaren maandenlang mee kampten.

De ploeg van trainer Alex Pastoor boekte zaterdag tegen Heracles Almelo de eerste competitiezege in Nijmegen sinds 1 april. In een meeslepend en spectaculair voetbalgevecht zegevierde de thuisclub met 3-2.

NEC mag dan in de subtop van de eredivisie meedraaien, opvallend genoeg heeft de ploeg van Pastoor de meeste punten buiten Nijmegen behaald. De eigen Goffert bleek dit seizoen vooral voor de thuisclub zelf een moeilijk neembare vesting.

In een poging daar wat aan te doen, besloot Pastoor tegen Heracles vol op de aanval te spelen. Met Leroy George, Melvin Platje, Rick ten Voorde en Sören Rieks stuurde hij liefst vier aanvallers het veld in.

Open wedstrijd

Aangezien Peter Bosz bij Heracles al een tijdje een 3-4-3-systeem hanteert, kregen de toeschouwers in Nijmegen een open wedstrijd te zien met kansen over en weer. Al binnen vijf minuten hadden beide ploegen een riante kans op de openingstreffer gekregen.

Eerst teisterde Platje met een hard schot de vuisten van doelman Remko Pasveer, vervolgens schoot Luis Pedro de bal aan de andere kant rakelings langs het doel van NEC.

Daarmee was de toon meteen gezet. Het mocht bijna een wonder worden genoemd dat het eerste doelpunt 24 minuten op zich liet wachten. Ten Voorde opende koppend de score uit een hoekschop van George (1-0).

Armenteros

Heracles, dat vorige week in Eindhoven nog werd weggespeeld door PSV, liet zich daardoor niet uit het veld slaan. De bezoekers uit Almelo kregen voor rust via Samuel Armenteros twee grote kansen, maar de spits van Heracles stuitte toen nog op doelman Gábor Babos.

In het eerste kwartier na rust kon Babos niet verhinderen dat Armenteros de achterstand van Heracles omzette in een voorsprong. Eerst rondde de Heraclied een fraaie pass van Lerin Duarte beheerst af, daarna kopte de Zweed een voorzet van Willie Overtoom knap in de verre hoek (1-2).

NEC, dat dit seizoen thuis al zoveel teleurstellingen moest incasseren, toonde echter veerkracht. George trok de stand weer gelijk met een prachtige vrije trap en Ten Voorde bezorgde de Nijmegenaren vervolgens een kwartier voor tijd de eerste thuiszege: 3-2.