HOOFDDORP - Andres Iniesta blijft ondanks de nederlaag tegen een uiterst verdedigend Celtic in de Champions League (2-1), achter het 'tiki-taka-voetbal' van FC Barcelona staan.

"Voetbal is geen wetenschap. Het is niet zo dat je altijd wint als je speelt zoals wij. Wij spelen op deze manier, omdat dat voor ons de beste manier is", zegt de middenvelder in The Guardian.

Dat Barcelona er dan, zoals tegen Celtic gebeurde, niet altijd in slaagt de opgetrokken muur van de tegenstander te slechten, is volgens Iniesta geen reden om de tactiek aan te passen.

"We hebben niet de spelers om anders te spelen. Dit is de manier waarop we willen spelen en de manier waarmee we denken de meeste kans te maken op winnen. Maar de tactiek van Barcelona is natuurlijk niet de enige juiste", aldus de international van Spanje.

Verwachtingspatroon

Iniesta is bovendien van mening dat het verwachtingspatroon bij Barcelona misschien wel iets te hoog is. "We worden nu beoordeeld op basis van een niveau dat bijna onmogelijk is om te halen."

De spelmaker weet echter ook dat de ploeg zelf verantwoordelijk is voor de hoge verwachtingen. "Het mes snijdt aan twee kanten. Hoe beter je speelt, des te meer wordt er van je verwacht."

"Als je dan niet aan die verwachtingen voldoet gaan mensen vragen stellen. Maar we klagen niet. Ik zou willen dat het verwachtingspatroon de afgelopen vijftig jaar altijd zo hoog was."