MAASTRICHT - Koploper MVV Maastricht heeft vrijdag geen fouten gemaakt in de Jupiler League. De Limburgers wonnen thuis eenvoudig met 4-0 van FC Den Bosch.

Leroy Labylle zette MVV twee minuten voor rust op voorsprong. In de tweede helft vergrootten Mark Veldmate en Malcolm Esajas de voorsprong.

Danny Schreurs bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 4-0.

MVV herstelde zich met de overwinning van de maandag verloren topper thuis tegen Sparta Rotterdam (1-0).

De koploper liep door de eigen winst en de andere uitslagen zelfs een punt uit op de concurrentie. De formatie van René Trost heeft nu 29 punten uit twaalf duels. Dat zijn er vijf meer dan de nieuwe nummer twee FC Dordrecht.

De Zuid-Hollanders klommen dankzij de overwinning in de uitwedstrijd tegen De Graafschap naar de tweede plek (3-4). FC Dordrecht stond in de rust al met 1-3 voor door goals van Jeffrey Rijsdijk, Jeffrey Fortes en Lars Veldwijk.

Harry Gommans deed op 0-2 iets terug voor de 'Superboeren'. Na rust maakte Rijsdijk zijn tweede. Piotr Parzyszek en Soufian el Hassnaoui maakten het nog spannend, maar hun treffers leverden geen punten op voor De Graafschap.

Nederlaag Helmond Sport

De oude nummer twee, Helmond Sport, was op het Kasteel niet opgewassen tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdammers wonnen met 2-0 door doelpunten van Sandro Calabro en Steef Nieuwendaal.

Sparta ging daarmee Helmond Sport voorbij en staat nu in punten gelijk met FC Dordrecht. Helmond Sport zakte naar de vijfde plek op de ranglijst, omdat ook Fortuna Sittard won en daardoor naar de vierde plek steeg.

De Limburgers hadden weinig last van de 300 kilometer lange reis die ze moesten afleggen naar SC Veendam. Fortuna won met 3-1. Abdelaziz Khalouta opende in de veertiende minuut de score, Ramon Voorn bracht tien minuten na rust de marge op twee.

Danny Menting deed nog iets terug voor de thuisclub, maar kon niet voorkomen dat Fortuna won. Gevaro Nepomuceno maakte in de 80e minuut zelfs nog de derde voor de Limburgers.

Onderin wist hekkensluiter Almere City FC voor het eerst te winnen. In eigen huis waren ze met 1-0 te sterk voor een andere laagvlieger, FC Emmen. Rihairo Meulens was de held aan de zijde van Almere.