GRONINGEN - ADO Den Haag speelt dit seizoen vooralsnog met weinig plezier en succes tegen FC Groningen.

De ploeg van trainer Maurice Steijn ging dinsdagavond in de Euroborg met 1-0 onderuit in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Het doelpunt kwam op naam van Michael de Leeuw, het nieuwe goudhaantje van de noorderlingen.

Op 31 augustus verloor ADO Den Haag op eigen veld ook al van FC Groningen (0-1). Dat was destijds de eerste competitiezege voor de ploeg van trainer Robert Maaskant.

De Haagse formatie kwam dinsdag, na twee nederlagen op rij in de eredivisie, opnieuw op het juiste moment voor de Groningers.

FC Groningen was voor eigen publiek de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Van ADO Den Haag ging echter ook de nodige dreiging uit. De eerste grote kans was ook voor de bezoekers, na slecht wegwerken door doelman Luciano Da Silva.

Aanvoerder Danny Holla (ex-FC Groningen) haalde de inzet van collega-aanvoerder Kees Kwakman uit de doelmond.

Kopbal

In de slotfase van de eerste helft zette FC Groningen even stevig door. Uit een prima aanval kopte De Leeuw, in de eredivisie ook al goed voor vier treffers, knap raak, 1-0.

De scherpe voorzet was van Andraz Kirm. Kort daarna voorkwamen de lat (schot Kirm) en doelman Robert Zwinkels (kopbal De Leeuw) een verdubbeling van de marge.

Na de rust bleef FC Groningen de gevaarlijkste ploeg, ook omdat ADO Den Haag achterin meer ruimte weggaf. De bevrijdende tweede treffer wilde echter niet vallen.

ADO maakte zonder overtuiging jacht op de gelijkmaker. Twee jaar na de uitschakeling in Groningen op strafschoppen moesten de Hagenaars er in de Euroborg opnieuw aan geloven: 1-0.