HOOFDDORP - Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard baalt van de onterecht afgekeurde goal van Luis Suarez, zondag in de stadsderby tegen Everton (2-2). De middenvelder kan zich niet vinden in de beweegredenen van de grensrechter bij die beslissing.

Suarez leek in de Merseyside-derby de winnende goal voor zijn rekening te nemen, maar de grensrechter vlagde hierbij volkomen onterecht voor buitenspel.

De scheidsrechter nam het signaal van zijn assistent over en het doelpunt werd geannuleerd.

"Ik heb het moment teruggezien en we mogen medelijden met onszelf hebben, want het was een zuiver doelpunt", aldus Gerrard op de website van The Guardian. "We hadden hier gewoon drie punten mee moeten nemen in plaats van één."

Probleem

Gerrard ging na afloop van de wedstrijd in gesprek met de assistent-scheidsrechter, zo bekent hij. "Ik vroeg hem of het buitenspel was, en hij zei 'Ik denk het wel'. Dat is niet goed genoeg."

"Als elke arbitrale beslissing in de Premier League gebaseerd is op 'We denken het wel', dan hebben we een probleem. Het voordeel van de twijfel hoort aan de aanvallende partij te worden gegeven", klaagt de 32-jarige middenvelder.

Liverpool verspeelde op Goodison Park een 0-2 voorsprong en speelt vooralsnog een anonieme rol in de competitie met een twaalfde plaats.