ZWOLLE - PSV heeft zich zondag bij PEC Zwolle opnieuw niet van zijn beste kant laten zien. De ploeg won drie dagen na de matige Europese vertoning tegen AIK Solna (1-1) weliswaar met 2-1, maar erg overtuigend was het allemaal niet.

Met name in het eerste uur werd PSV op strijd en felheid afgetroefd door Zwolle. PSV-coach Dick Advocaat is sinds de blessures van Mark van Bommel en Ola Toivonen nog zoekende naar de juiste samenstelling van het middenveld.

Tegen Zwolle had hij, behalve voor aanvoerder Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum, een basisplaats voor Marcel Ritzmaier. Ook met de jonge Oostenrijker ontbrak het PSV echter aan ideeën.

De ploeg mocht zelfs nog van geluk spreken dat hij niet met een achterstand de rust in ging. Youness Mokhtar werd vlak voor de onderbreking op de rand van het strafschopgebied ten val gebracht door Dries Mertens.

Arbiter Ed Janssen zag er echter geen kwaad in. De Eindhovenaren kregen alleen via Wijnaldum een goede kans. Hij schoot alleen voor doelman Diederik Boer echter in het zijnet.

Van den Berg

Nadat Jürgen Locadia, die net als Ritzmaier in de basis begon, direct na rust een aardige kans op de 0-1 had gemist, bezorgde aanvoerder Joey van den Berg de Zwollenaren wel de voorsprong.

Hij kopte, geheel vrijstaand, uit een hoekschop raak: 1-0. Advocaat bracht vervolgens Luciano Narsingh en Tim Matavz voor de onzichtbare Mertens en Ritzmaier. Met de twee invallers kwam er wat meer bezieling in de ploeg uit Eindhoven.

Zwolle werd meer naar achteren gedrongen en spoedig volgde de gelijkmaker. Verdediger Timothy Derijck kopte de bal buiten bereik van doelman Boer binnen: 1-1. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor PSV. Matavz werkte de bal na een voorzet van Locadia via Van den Berg binnen.

Ondanks een slotoffensief van Zwolle, waarbij ook doelman Boer mee naar voren kwam, kon de ploeg van trainer Art Langeler de nummer twee van de eredivisie niet opnieuw in verlegenheid brengen. De achterstand van PSV op koploper FC Twente blijft een punt.

Lees alles over de eredivisie op NUsport