ROTTERDAM - Coach Ronald Koeman van Feyenoord kon uiteindelijk wel leven met een gelijkspel tegen Ajax, al zou hij vooraf alleen voor een zege hebben getekend. 

“Vlak voor tijd maak je 2-2, dan moet je blij zijn”, meldde de oefenmeester van Feyenoord tegen Radio 1.

“Ik vind wel dat als er één ploeg had winnen, dat Feyenoord had moeten zijn. Misschien waren we voetballend gezien niet de beste ploeg, wij hadden wel de betere kansen. Wij stichtten meer gevaar en zij hadden meer balbezit.”

"Ik heb genoten vandaag. Natuurlijk gingen er ook dingen fout. Maar vroeger was niet alles beter. Ik kan er boos om worden als ik mensen hoor roepen dat Ajax van City heeft gewonnen omdat de tegenstander zo slecht was.''

Boëtius

Koeman was lovend over debutant Jean-Paul Boëtius. “Veel spelers zijn vanuit blessures terug. Dan maak je bepaalde keuzes."

"Hij heeft bepaalde kwaliteiten die hij vandaag etaleerde. Het is prettig om iedereen aan boord te hebben, goed dat Stefan de Vrij en Ruben Schaken weer inzetbaar zijn.”

Ook Graziano Pellè, die de 2-2 aantekende, kreeg een compliment van Koeman. “Wij zijn er in Nederland heel goed in om iemand belachelijk te maken. Kijk ook maar wat er met Manolev bij PSV gebeurt. Maar hij heeft vandaag bijna geen bal verloren. En dit was een fantastisch doelpunt.''