BOEKAREST - Natuurlijk had hij het ook gezien, maar hij wilde er niet veel over zeggen. ''De KNVB gaat stappen ondernemen, heb ik begrepen, dus kan ik beter maar zwijgen'', merkte bondscoach Louis van Gaal dinsdagavond na de fraaie zege in en tegen Roemenië (1-4) gelaten op.

De baas van Oranje reageerde bij SBS6 desgevraagd op een zeer bedenkelijke kop boven een verhaal over hem in de Roemeense krant ProSport. 'Van Hitler' viel er te lezen.

Volgens het dagblad was die bijnaam voor Van Gaal in Nederland min of meer gemeengoed geworden gezien zijn "Arrogante en egocentrische karakter''.

Van Gaal schudde mismoedig zijn hoofd bij zoveel Roemeense brutaliteit. ''Het is tegenwoordig schering en inslag dat je persoonlijk wordt aangevallen, door mensen die niemand kent en die mij evenmin kennen."

"De persoon die dit heeft geschreven, heeft mij op google gezocht en toen kwam hij onder meer deze benaming tegen. Het was dus al eerder over mij gepubliceerd. Door wie? Dat mag iedereen zelf uitzoeken.''