HOOFDDORP - FC Dordrecht-speler Johan Versluis zet wegens een hartafwijking per direct een punt achter zijn carrière. De afwijking werd in augustus geconstateerd.

De 29-jarige Versluis nam het besluit naar aanleiding van diverse onderzoeken. Bij het voortzetten van zijn loopbaan zou hij te kampen kunnen krijgen met hartritmestoornissen of hartfalen.

"Ik had me voorbereid op het ergste, maar als je het hoort wil je het niet geloven", reageert Versluis aangeslagen tegenover RTV Rijnmond. "Het komt dus altijd als een verrassing."

De verdediger zegt nooit iets te hebben gemerkt. "Ik heb altijd kunnen sporten en nergens last van gehad. Als je na zoveel weken een uitslag krijgt die niet positief is, dan komt dat hard aan. Maar ja, ik moet verder", aldus Versluis.

"Misschien is het beter dat ik er nu achter kom en ik alles kan blijven doen, dan wanneer het te laat zou zijn. Daar heb ik helemaal niets aan."

De geboren Dordtenaar beseft dat niets meer hetzelfde zal zijn. "Ik moet er maar het positieve uithalen, maar het zal nog moeilijk zat worden de komende tijd voor mij. Mijn hele leven gaat veranderen."

Versluis is een voormalige jeugdspeler van Feyenoord en was jarenlang basisspeler bij FC Dordrecht.