HOOFDDORP - Steven Gerrard heeft gereageerd op uitspraken van oud-voetballer Patrick Vieira. De Fransman stelde onlangs dat jonge Engelse spelers de honger en trots missen om hun land te vertegenwoordigen.

“Het verbaast me om dat te lezen”, reageert de aanvoerder van Engeland op de website van The Guardian.

“Zeker als ik kijk naar de jonge spelers die ik bij Liverpool dagelijks zie. Je kunt aan hun gezicht zien dat ze teleurgesteld zijn als ze ernaast staan.”

Gerrard, die dinsdagavond tegen Polen zijn 99e interland namens Engeland zal spelen, zegt zich niet druk te maken om de uitspraken van Vieira. “Het irriteert me niet wat hij zei, omdat het me echt niet kan schelen wat Vieira zegt. Ik weet dat de jonge spelers honger hebben.”

Scherp

“Misschien dat er in het verleden geen jonge spelers doorbraken”, analyseert de middenvelder van Liverpool. “Maar nu wel, dat bewijs is er. Jongens als Tom Cleverley en Danny Welbeck kloppen nadrukkelijk op de deur en wij, als oudere spelers, zijn ons daarvan bewust.”

Volgens de 32-jarige Gerrard houden de jonge spelers de rest van het team scherp. “Het verhoogt onze prestaties, zowel individueel als collectief. Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren na het afgelopen EK, toen we op zoek waren naar versterking en vooruitgang.”

“Het is belangrijk om de jonge spelers niet het voortouw te laten nemen”, waarschuwt de routinier. “Er is een lange weg te gaan. Maar er is talent genoeg voor een optimistische toekomst.”