HOOFDDORP - Robert Lewandowski heeft er alle vertrouwen in dat hij doelman Joe Hart dinsdagavond kan passeren in het duel van Polen met Engeland in groep H van de WK-kwalificatie.

De Poolse spits liet twee weken geleden nog een aantal kansen liggen, toen hij met zijn club Borussia Dortmund in de Champions League op bezoek ging bij het Manchester City van doelman Hart.

“Het feit dat ik Hart niet passeerde in de Champions League, betekent niet dat ik hem in de wedstrijd van onze nationale teams niet kan verslaan”, aldus Lewandowski tegenover UEFA.com.

De gemiste kansen van destijds laten hem koud, zo zegt hij. “Dit is weer een andere wedstrijd en een andere mogelijkheid om tegen Hart te scoren. Hij is een heel goede doelman, maar hij kan geklopt worden als ieder ander.”

Stunt

Van de zeventien eerdere ontmoetingen tussen beide landen, wist Polen slechts eenmaal te winnen. Tien keer ging de winst naar de Engelsen en zesmaal eindigde het duel in een gelijkspel. Toch ziet Lewandowski kansen voor zijn ploeg.

“Er bestaat geen twijfel over de favorietenrol van Engeland”, weet hij. “Maar we willen voor een stunt zorgen en winnen. Ik weet dat het erg moeilijk gaat worden, maar soms is voetbal onvoorspelbaar.”