ROTTERDAM - Aanvoerder Bram Nuytinck ziet Jong Oranje als een van de kanshebbers voor de Europese titel.

Door Rypke Bakker

"Ja, dat zit er zeker in. We hebben gewoon een verschrikkelijk goed team," zei hij maandag na de 2-0 zege op Slowakije, waardoor Oranje zich plaatste voor het EK van komende zomer in Israël.

Mogelijk wordt het elftal van Cor Pot voor dat toernooi nog versterkt met een aantal spelers van het grote Oranje. Onder andere Kevin Strootman, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie mogen gezien hun leeftijd meedoen in Israel.

Nuytinck: "Dat zie ik alleen maar als iets positiefs. Met die jongens erbij hebben we helemaal een verschrikkelijk goed team en kunnen we zeker meestrijden voor de titel."

Gehaast

Over het spel van Jong Oranje maandag tegen Slowakije was Nuytinck minder tevreden. "We begonnen niet goed. Of dat door de spanning kwam? Dat denk ik niet. We spelen allemaal op een aardig niveau. Maar het was wel te gehaast, te slordig. Zij kregen kansen."

"In de tweede helft hebben we ons goed herpakt. En dan valt die 1-0 en is het klaar."

"Het eerste doel is gehaald. Op naar het EK. Het deelnemersveld is daar ijzersterk. Een hele mooie ervaring. Maar nogmaals, ik denk dat we kans hebben om daar de titel te pakken."