ROTTERDAM - Aanvaller Luuk de Jong van Jong Oranje was maandagavond op Het Kasteel van Sparta in Rotterdam een gelukkig man.

''Geweldig dat we ons hebben geplaatst voor het EK. Iedereen van de ploeg wil er graag heen en we hebben het nu gehaald."

"We gaan er volgend jaar in Israël een mooi toernooi van maken'', liet de 22-jarige aanwinst van Borussia Mönchengladbach opgetogen weten na de afsluitende zege tegen Jong Slowakije (2-0).

De Jong haalde de mislukte EK-missie met Jong Oranje van twee jaar geleden nog even in herinnering. ''Dat was wel even balen toen'', erkende hij.

''Die deceptie wilden we graag rechtzetten. Voor mij, maar ook voor de andere spelers die er toen al bij waren, vormde die uitschakeling een extra motivatie om de kwalificatie nu wel tot een goed einde te brengen.''

De Jong was niet zo tevreden over de eerste helft, die met 0-0 werd afgesloten. ''Van zenuwen hadden we geen last. Iedereen bij ons kan goed voetballen en wil dat ook graag laten zien."

"Maar we waren voor de rust soms slordig in de opbouw. Bij balverlies aan onze kant kon Slowakije er af en toe gevaarlijk uitkomen. In de tweede helft ging het beter en namen we verdiend een voorsprong. We hebben de wedstrijd daarna goed uitgespeeld.''