BOEKAREST - Bondscoach Louis van Gaal is niet gespannen voor het duel met Roemenië. "De media máken het vooral spannend. Als ik dat allemaal lees en zie... Daar ben ik jullie erg dankbaar voor. Het duel met Turkije was eerst voor mij een belangrijke test. Toen Hongarije, nu Roemenië. Prima. Iedereen staat op scherp."

Over de opstelling of wie er favoriet is, wilde Van Gaal zich niet uitspreken. "Het is logisch dat Roemenië zegt dat we favoriet zijn. Wij staande zesde op de FIFA-ranglijst, Roemenië 46e."

"Maar zíj hebben uit gewonnen van Turkije en dat is een geweldig resultaat. Daarom ga ik ze niet wijzer maken dan ze zijn en zeg ik niets over de tactiek en de opstelling."

Van Gaal verwacht een fit Oranje in het veld te kunnen brengen. "Er zijn minder pijntjes dan voor de tweede wedstrijd tijdens de vorige interlandweek. Denk dat het elftal erg fit is, want zowel tactisch als in de opstelling heb ik tegen Andorra spelers gespaard. Dus ik denk dat ze fitter zijn."

Op de vraag van een Roemeense journalist of hij bij verlies morgen opstapt, net als na de nederlaag tegen Ierland in 2001 zei Van Gaal: "Dat kun je het beste aan je Nederlandse collega's vragen."