HOOFDDORP - Hulk is ervan overtuigd dat Zenit Sint-Petersburg binnenkort één van de grootste clubs in Europa wordt. De Braziliaan stapte deze zomer voor liefst vijftig miljoen euro over van FC Porto.

Hulk stond de afgelopen zomer in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, maar koos uiteindelijk voor het Russische Zenit. Voor de spits was dat naar eigen zeggen een logische keuze.

''Ik had een gesprek met trainer Luciano Spalletti en die vertelde een paar goede dingen over de club", aldus Hulk op de site van de FIFA. ''De club is ontzettend ambitieus. Ik ben er zeker van dat Zenit in de toekomst één van de grootste clubs in Europa is."

Hulk wil dit seizoen niet alleen schitteren in de Russische competitie, maar wil ook hoge ogen gooien in de Champions League. ''Dat is onze grootste uitdaging. Het is de mooiste competitie om in te spelen."

Zenit begon echter niet goed aan het kampioenenbal. Tegen Malaga en AC Milan werd verloren. De Russen nemen het volgende week op tegen Anderlecht.