NEERPELT - Bondscoach Marc Wilmots van België waakt na de voortvarende start in groep A van de WK-kwalificatie (zeven punten uit drie duels) voor een juichstemming rond de Rode Duivels.

De oud-international eist dinsdag in Brussel in het vierde pouleduel met Schotland opnieuw opperste concentratie van zijn vertrouwelingen. Of hij met hetzelfde basisteam als vrijdag in en tegen Servië (0-3) start, is nog maar de vraag.

''Waarom zou je een ploeg die wint, niet mogen veranderen? In welk boek staat dat? Ik sta achter al mijn spelers. Maar niemand is zeker van zijn plaats'', sprak Wilmots zondag na de training in Neerpelt resoluut.

Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts en Kevin Mirallas hadden last van kleine kwaaltjes. Zij kregen verzorging. Wilmots vermoedde wel dat het drietal tijdig speelklaar is.

Wilmots waarschuwde voor onderschatting van Schotland. ''Ik heb gehoord dat zij in crisis zouden zitten. Daar lach ik om. Ik verwacht een heel georganiseerd en gegroepeerd spelend Schotland. Het wordt uitkijken voor hun counters. Wij zullen elkaar moeten helpen en een blok moeten vormen."