LONDEN - Bondscoach Roy Hodgson van Engeland ziet in zijn aanvaller Wayne Rooney een prima aanvoerder voor de toekomst.

Dat zei de baas van de nationale ploeg zondag in zijn voorbeschouwing op het WK-kwalificatieduel met Polen, dinsdag in Warschau.

''Hij neemt zijn rol als international zeer serieus'', liet Hodgson weten. ''Ik weet ook dat hij heel trots is op die aanvoerdersband. Het is echt iets dat hij ambieert.''

Rooney fungeerde vrijdag als captain van Engeland in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino (5-0). De 26-jarige spits van Manchester United scoorde als aanvoerder twee keer.

Hij kreeg de band door de absentie van Steven Gerrard (geschorst) en Frank Lampard (geblesseerd). In het duel met Polen keert Gerrard als aanvoerder terug in de Engelse ploeg.

Schorsing

''Toen Rooney bij het EK afgelopen zomer van zijn schorsing was verlost, was hij meteen mijn vice-aanvoerder'', legde Hogdson uit.

''Als Frank Lampard ook weer fit is, zal ik een besluit moeten nemen wie de vaste vice-captain wordt. Wayne verkeert in de vorm van zijn leven. Ik hoop dat hij fit en gezond blijft. Zowel Manchester United als Engeland kan dan veel profijt van hem hebben.''

Naast Lampard (kuit) kan Hodgson tegen Polen ook nog niet beschikken over Ryan Bertrand (keelontsteking).