DAKAR - De kwalificatiewedstrijd voor het Afrikaans kampioenschap tussen Senegal en Ivoorkust is zaterdagavond een kwartier voor tijd gestaakt omdat er op de tribunes brand werd gesticht en voorwerpen op het veld werden gesmeten. 

Boze supporters reageerden op die manier op de tweede treffer van Didier Drogba.

De befaamde spits, die in China een miljoen euro per maand verdient, zorgde in de 73e minuut uit een strafschop voor de 0-2. Dat betekende de nekslag voor het Senegalese elftal. De Ivorianen hadden thuis al met 4-2 gewonnen.

De scheidsrechter besloot wegens de paniek en de rellen op de tribunes de wedstrijd te onderbreken. De politie probeerde met traangas de rust te herstellen en ontruimde het Léopold Sédar Senghor-stadion.

De ordedienst haalde de voetballers als eersten van het veld. Die hadden zich in een veilige zone rond de middencirkel gegroepeerd in gezelschap van Ivoriaanse toeschouwers die de grasmat op waren gevlucht. Er is nog niets bekend over eventuele gewonden. Na veertig minuten oponthoud achtten de officials het niet verantwoord het duel te hervatten.