NOORDWIJK - ''Natuurlijk ben ik hartstikke blij'', zei Jordy Clasie zaterdagmiddag terwijl hij aansloot bij het trainingskamp van Oranje voor de belangrijke uitwedstrijd van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie tegen Roemenië.

''Het was leuk geweest als ik maandagavond met Jong Oranje ten koste van Jong Slowakije het EK had kunnen binnenhalen. Maar dit is veel leuker.''

''Dit is toch het echte Oranje. Dat is toch een beetje het allerhoogste.''

Clasie was basisspeler tijdens de interlands van het Nederlands elftal tegen Turkije (2-0) en Hongarije (4-1). De kleine middenvelder van Feyenoord miste vrijdagavond het duel met Andorra (3-0) omdat hij een dag eerder Jong Oranje moest versterken.

Bondscoach Louis van Gaal vindt het belangrijk dat de jeugdploeg van coach Cor Pot zich tijdens twee duels met Jong Slowakije voor het EK van volgend jaar zomer in Israël kwalificeert.

Met Clasie als controleur op het middenveld won Jong Oranje donderdag de uitwedstrijd in Slowakije met 0-2. ''Die marge moet voldoende zijn om maandag feest te kunnen vieren'', stelde de tweevoudig international.

Afwachten

Als het zo ver komt, heeft Clasie al voor het eerst in zijn leven voet op Roemeense bodem gezet. ''Ik ben daar inderdaad nog nooit geweest'', beaamde de middenvelder die van Van Gaal misschien wel een basisplaats krijgt voor het duel met Roemenië.

Want het beviel de bondscoach niet dat de bal tegen Andorra zo vaak over de breedte van het middenveld ging. En uitgerekend Clasie kreeg vorige maand de complimenten van Van Gaal omdat hij zo vaak een aanvallende oplossing vond.

''Ik reken nergens op'', antwoordde Clasie op de vraag of de mogelijkheid bestaat dat hij Nigel de Jong gaat aflossen als basisspeler. ''Dat lijkt me meer een vraag voor de bondscoach. Laten we maar afwachten.''