HOOFDDORP - Bondscoach Fabio Capello is de gevierde man in de Russische media na de 1-0 overwinning op Portugal in de WK-kwalificatie. 

“Russisch Catenaccio”, kopte de krant Sport-Express zaterdag. Na het tegenvallende EK - Rusland strandde al in de poulefase - heeft de ploeg nog geen steek laten vallen op weg naar het WK in Brazilië.

“Een droomstart. Drie overwinningen op rij! Wanneer we voor het laatst zo’n start beleefden? In 1992, op weg naar het WK van 1994”, schrijft Sport-Express. “We hielden de boel achterin opnieuw dicht. Onze defensie slaagde erin om Cristiano Ronaldo te bedwingen.”

Volgens het dagblad houdt Capello er een heel andere visie op na dan zijn voorgangers, de offensiever ingestelde Guus Hiddink en Dick Advocaat.

“Het aanvalsspel van de Nederlanders zullen we niet meer zo snel zien. Er is een nieuw tijdperk: dat van Capello en de Italiaanse manier van spelen.”

Revanche

Sovietsky Sport, een ander dagblad, noemt de triomf tegen Portugal een revanche voor een smadelijke nederlaag uit een niet zo ver verleden.

“We betaalden ze terug voor de 7-1 nederlaag in de WK 2006-voorronde. Dat was onze grootste vernedering aller tijden.”

Rusland vervolgt de WK-voorronde dinsdag met een thuiswedstrijd tegen Azerbeidzjan.