LISSABON - Het zou een misdaad zijn als Cristiano Ronaldo dit jaar niet de Gouden Bal krijgt. Coach José Mourinho van Real Madrid heeft dit vrijdag gezegd.

De Portugese trainer reageerde hiermee op de uitspraken van zijn collega Tito Vilanova van Barcelona, die zijn speler Lionel Messi bestempelde als verreweg de beste speler in de wereld.

''Als iemand in dezelfde functie als ik tegen mij zegt: 'mijn speler is de beste van de wereld', dan moet ik zeggen: die van mij is niet geboren in Madeira, hij is geboren op Mars. Hij niet de beste van deze planeet, hij is de beste van het universum."

"Het zou een misdaad zijn als Ronaldo de Gouden Bal niet zou winnen'', aldus Mourinho in een interview met het Portugese A Bola TV.

Neerwaartse spiraal

De trainer claimt dat Ronaldo het veel zwaarder heeft dan Messi. "Ik heb meer te zeggen. Het is moeilijker om Ronaldo te zijn. Messi groeide op met dit elftal en zijn teamgenoten."

"Cristiano kwam hier vanuit Engeland naar een ploeg die in een neerwaartse spiraal zat. Hij heeft de laatste jaren moeten groeien in een team dat zich nog steeds ontwikkelt."