HOOFDDORP - Edgar Davids is aangesteld als speler-coach van Barnet FC. De oud-international gaat de trainersfunctie bij de club uit League Two delen met Mark Robson.

Dat maakten de Londenaren donderdagavond bekend via het officiële Twitterkanaal van de club die uitkomt op het vierde Engelse niveau.

"Blij om te zeggen dat ik bij mijn lokale club Barnet FC aan de slag ga als speler-coach", twitterde de 74-voudig international even later.

"Een speler met zo'n indrukwekkende staat van dienst zal een grote inspiratiebron voor onze ploeg zijn'', aldus Robson.

Van Gaal

Davids heeft nauwelijks ervaring als trainer. De oud-speler van onder meer AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Ajax liep enige tijd stage in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Hem werd echter de toegang op De Toekomst ontzegd toen hij ervan verdacht werd als commissaris van de club het brein te zijn achter de illegale aanstelling van Louis van Gaal.

Na Tottenham Hotspur en Crystal Palace is Barnet de derde club uit Londen waar de middenvelder een contract ondertekent.

Collins John

Bij 'The Bees' staat ook Collins John onder contract. De tweevoudig international van Oranje ondertekende drie weken geleden een verbintenis in het Underhill Stadium.

Barnet bezet na elf speelrondes met slechts drie punten de 24e en laatste plaats in League Two, wat aan het einde van het seizoen degradatie naar de Conference National en afscheid van het profniveau zou betekenen.