HAMBURG - Hoewel Rafael van der Vaart deze zomer voor drie jaar tekende bij Hamburger SV, sluit de 29-jarige Heemskerker een terugkeer naar de eredivisie niet uit. 

Door Edwin Struis

“Plannen is vrij lastig, maar ik wil wel zo lang mogelijk doorgaan met voetballen. Dat zou ook in de eredivisie kunnen", zegt de honderdvoudig international in het nieuwe magazine van NUsport.

Na bijna vijftien seizoenen actief te zijn op het hoogste niveau, zit de sleet er nog niet op, ook niet op het mentale vlak.

“Ik ben nog lang niet uitgekeken op het voetbal, het heeft me zoveel gegeven en gebracht. Ik heb er ook geen enkele moeite mee om een niveau lager te voetballen. Sommige spelers zitten daarmee, ik niet. Ik heb er nog zoveel plezier in."

"Voor mijn part speel ik rond m’n veertigste in de derde liga, maakt mij het uit. Misschien overdrijf ik het een beetje, maar ik wil er maar mee zeggen dat Ajax niet hoeft te wanhopen. Als ik terugkeer in Nederland is er voor mij maar één club waarvoor ik wil voetballen. Dat weet iedereen.”

Heb je Ajax-Real Madrid nog gezien?
“Niet live. Ze komen niet echt dichterbij, hè? Maar ja, we hebben het wel over Real, één van de beste clubteams op aarde. Dat is andere koek dan Hongarije of Roemenië. Zelfs als ze als team een slechte dag hebben en jij een superdag, dan geven de persoonlijke kwaliteiten van een paar spelers nog de doorslag. Real is een superteam, en ik kan het weten.”

Lees het uitgebreide interview met Van der Vaart, over onder meer de toekomst van Oranje en zijn terugkeer bij HSV, in het NUsport-magazine dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar is.