VENLO - Jürgen Locadia (18) kende zondag een droomdebuut voor PSV in de eredivisie. De jonge spits luisterde zijn eerste duel op het hoogste niveau op met drie doelpunten. 

Door Laurens Willem Gooijer

"Het was bevrijdend. Dit is een droom. Mijn eerste doelpunten maken in de Eredivisie en dan ook meteen drie", zegt de jongeling na afloop van het duel bij VVV Venlo (0-6).

Op de vraag of het typerend is voor z’n spel om op de goede plek te staan reageerde Locadia koeltjes: "Ja, ik denk het ja. Ik stond er gewoon."

'Goede speler'

Dick Advocaat was in ieder geval blij voor z’n speler: "Hij heeft laten zien dat het een echte spits is. Hij weet waar ie moet staan, waar ie moet lopen. Hij is tweebenig. Echt een goede speler. Als je drie goals maakt in twintig minuten, wat moet je dan nog meer zeggen als coach."

Het contract van Locadia bij PSV loop medio 2014 af. Advocaat vertrouwt erop dat de jonge spits binnenkort zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis.

"We zijn bezig met een contractverlenging voor Jürgen. Hij heeft aangegeven het een eer te vinden om voor PSV te mogen spelen. Dus dat moet geen probleem vormen", aldus de coach.