VENLO - Jürgen Locadia debuteerde zondag in de eredivisie en dat deed hij niet onopgemerkt. De achttienjarige aanvaller van PSV was verantwoordelijk voor de helft van de productie in het gewonnen duel met VVV-Venlo (0-6). 

Locadia is de eerste speler sinds Harald Berg die een hattrick maakt bij zijn eredivisiedebuut. In 1969 schoot de Noor in dienst van ADO Den Haag drie keer raak.

Hij had er destijds echter negentig minuten voor nodig. Locadia kwam in de 68e minuut als invaller binnen de lijnen.

Locadia heeft in vier officiële wedstrijden voor PSV zes keer gescoord. Afgelopen week trof hij doel in het bekerduel met Achilles'29. Vorig seizoen debuteerde hij voor PSV. Op bezoek bij VVSB uit Noordwijkerhout scoorde hij ook.

Collins John

De spits is met zijn achttien jaar en 328 dagen de jongste producent van een hattrick sinds Collins John (achttien jaar en twee dagen) in 2003, zo zocht databureau Infostrada uit. Locadia was tijdens de zevende speelronde van de eredivisie niet de enige die drie keer scoorde.

Ploeggenoot Dries Mertens, Lex Immers (Feyenoord) en Michael de Leeuw (FC Groningen) presteerden dat ook. Tijdens het seizoen 1992-1993 werden voor het laatst vier hattricks in één speelronde gemaakt.