TILBURG - PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Dik verdiend versloeg de ploeg van trainer Art Langerer Willem II met 1-0.

Kort na rust maakte Bart van Hintum uit een vrije trap het beslissende doelpunt.

PEC Zwolle was duidelijk de betere ploeg in het gevecht tussen de twee clubs, die vorig seizoen nog in de eerste divisie uitkwamen.

Qua voetbal en creativiteit troefde PEC opponent Willem II ruimschoots af. Voor Willem II was het binnen enkele dagen de tweede sportieve domper nadat FC Dordrecht de Tilburgers eerder hadden uitgeschakeld in het bekertoernooi.

PEC Zwolle begon meteen goed aan de wedstrijd. De ploeg had het middenveld in handen met de behendige Rochdi Achenteh, de fysiek sterke Wiljan Pluim en de slimme Joost Broerse.

Geen strafschop

Kansen waren er ook, maar Pluim en Achenteh faalden in de afwerking. PEC had daarnaast pech dat scheidsrechter Ruud Bossen weigerde een strafschop toe te kennen nadat spits Fred Benson binnen de zestien meter omver werd getrokken.

Willem II kon zich aanvallend slechts mondjesmaat roeren. Veelal gebeurde dat via de snelle, maar te zelfzuchtige Genaro Snijders op de linkerflank.

Spits Aurélien Joachim werd te weinig bereikt. Slechts eenmaal in de eerste helft kwam hij los van zijn bewaker Darryl Lachman. Doelman Danny Wintjes reageerde attent op de spetter van Joachim.

Vrije trap

Vlak voor rust was PEC Zwolle andermaal dicht bij een verdiende voorsprong. De knal van Wiljan Pluim spatte buiten bereik van doelman David Meul op de paal uiteen.

Meteen na de pauze was het eindelijk wel raak. Philipp Haastrup, centrale verdediger van Willem II, beging een overtreding op spits Benson, waarna Bart van Hintum de vrije trap snoeihard binnen schoot.

Pas na die achterstand trok Willem II met opportunistisch voetbal het spel naar zich toe. In de aanvalsacties zat evenwel te weinig voetballend vermogen waardoor PEC Zwolle in de spannende slotfase de eerste overwinning van het seizoen over de streep kon trekken.