ALKMAAR - RKC-trainer Erwin Koeman kan zich niet voorstellen dat hij geschorst wordt nadat hij in het uitduel met AZ door arbiter Kevin Blom naar de tribune werd gestuurd.

Door Daan Smink

Koeman reageerde in de laatste minuut van de in 3-3 geëindigde wedstrijd boos nadat Ard van Peppen in zijn ogen een vrije trap werd onthouden door Blom.

''Ard werd gewoon gehaakt en Blom liet doorspelen. Ik sprong op en kwam daarbij een paar meter buiten mijn vak. Ik lig er niet wakker van dat Blom me wegstuurde, ik lach er zelfs om, maar een schorsing zou belachelijk zijn. Schandalig zelfs.''

''Ik heb verder geen problemen met Blom, maar hij floot erg in het voordeel van AZ.''

Gênant

Dat vond ook RKC-aanvoerder Van Peppen. "We hadden de scheidsrechter absoluut niet mee. Ik kon gewoon de bal wegschieten, maar kreeg een tik van Rosheuvel. Af en toe was het optreden van Blom zelfs gênant. Hij begon al heel snel met kaarten te dreigen. En na een half uur wist ik al dat hij onze trainer zou gaan wegsturen."

De linksback ziet de uitslag als een bevestiging dat RKC de juiste tactiek hanteert. "Onze speelwijze is misschien simpel, maar het wordt gewoon altijd gevaarlijk wanneer we zo snel mogelijk Teddy Chevalier zoeken. Dat merkte je op een gegeven moment zelfs aan de reactie van het AZ-publiek. Toch is het jammer dat we de 3-2 voorsprong nog weggaven."

Balen

Ook zijn trainer hield aan het gelijkspel een dubbel gevoel over. ''Vooraf teken je voor een punt bij AZ, maar we hebben in de slotfase een 3-2 voorsprong weggegeven én kregen bij 3-3 nog een grote kans op de winnende treffer."

"Dat is balen, maar het was een vermakelijk duel. Wij hebben laten zien elke ploeg pijn te kunnen doen met onze manier van spelen", besloot Koeman.