UTRECHT - Door een 1-2 zege bij FC Utrecht nestelde Vitesse zich zaterdagavond weer wat steviger op de tweede plaats op de ranglijst.

Toch vindt Fred Rutten het nog steeds te vroeg om iets te zeggen over eventuele titelkansen van zijn ploeg.

''Als het seizoen nu afgelopen zou zijn, dan kreeg ik vast een pluim voor deze tweede plaats", zei Rutten na afloop in de catacomben van Stadion Galgenwaard. ''Maar het seizoen is nog lang niet voorbij."

Rutten gaf wel toe dat zijn ploeg  een 'uitstekende start' doormaakt met vijf keer overwinningen en twee remises. ''In principe hebben Ajax, FC Twente en PSV betere selecties dan wij", zei hij bescheiden. ''Al denk ik dat er, zeker bij een aantal jonge jongens, nog groei zit in mijn ploeg. Ik hoop dat Vitesse nog beter gaat spelen."

In Utrecht hadden de Arnhemmers het vooral de eerste helft lastig tegen de ploeg van Jan Wouters. ''Na rust zag ik een prima Vitesse", vond Rutten. ''Want we kunnen hier ook zomaar gelijkspelen. Piet Velthuizen pakt in de slotfase een kopbal van Mulenga op een manier zoals normaal eigenlijk alleen Ti-ta Tovenaar dat kan", besloot de trainer.