UTRECHT - Vitesse is met een aardige reeks uitwedstrijden bezig. In Stadion Galgenwaard bleven de Arnhemmers zaterdagavond in een aantrekkelijk duel voor de zevende uitbeurt op rij ongeslagen.

Getuige de basisopstelling van Rutten was Vitesse met aanvallende intenties naar Utrecht gekomen.

De Arnhemmers begonnen met Renato Ibarra, Wilfried Bony, Jonathan Reis en Mike Havenaar met liefst vier aanvallers, al bleek vooral in de eerste helft weinig van die aanvalsdrang.

De gasten speelden vooral op eigen helft, omdat FC Utrecht vrijwel het hele eerste bedrijf domineerde en Vitesse vastzette.

Al leidde dat overwicht slechts tot speldenprikjes van Alexander Gerndt en Tommy Oar. Vitesse kwam er zelden uit, zonder daarbij voor gevaar te kunnen zorgen.

De tweede helft kroop Vitesse meer uit zijn schulp en probeerde het initiatief over te nemen. Via Reis was het in de 53e minuut zelfs dichtbij de openingstreffer. Met een diagonaal schot raakte de Braziliaan de onderkant van de lat.

Twee minuten later was het na een snelle counter wel raak. Bony gaf de bal mee aan Marco van Ginkel die weliswaar op doelman Robbin Ruiter stuitte, maar vervolgens de rebound via verdediger Mike van der Hoorn in het doel zag stuiteren, 0-1.

Bevrijdend

De onverdiende voorsprong werkte bevrijdend voor de gasten, terwijl FC Utrecht even de regie kwijt was. Bony profiteerde in de zestigste minuut en schoot van dichtbij de 0-2 binnen.

Met de van een blessure herstelde Jacob Mulenga en Bob Schepers bracht Jan Wouters vervolgens extra aanvallende krachten om iets te forceren tegen de nummer twee van de ranglijst.

Dat leidde direct in de 71e minuut tot een treffer van Mulenga, die een voorzet van Gerndt achter Piet Velthuizen schoot, 1-2.

In de laatste twintig minuten, waarin Vitesse zich vooral onderscheidde met tijdrekken, ging FC Utrecht hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker.

Mulenga was in blessuretijd nog het dichtst bij een treffer, maar Velthuizen redde fabelachtig op een kopbal van de Zambiaan. Zodoende bleef een verdiende beloning voor de thuisploeg uit.