EINDHOVEN - Voor Dick Advocaat is het geen optie om Mark van Bommel centraal in de verdediging op te stellen. “Mark is voor mij te belangrijk op het middenveld.”

Door Rypke Bakker

“Het zou misschien kunnen als we 1-0 achter komen”, zei Advocaat vrijdag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo. “Maar niet vanuit de basis.”

Linksback Jetro Willems zal de wedstrijd in Venlo aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij is nog niet hersteld van zijn knieblessure. En ook Mathias ‘Zanka’ Jörgensen ontbreekt. De centrale verdediger viel in de bekerwedstrijd tegen Achilles’29 geblesseerd uit. Daartegenover staat de terugkeer van Wilfred Bouma.

Snel vergeten

PSV won donderdag ternauwernood met 3-2 van de amateurs van Achilles'29. Het laatste halfuur oogden de Eindhovenaren zeer kwetsbaar, vooral achterin. Maar Advocaat vindt het te makkelijk om alleen naar de verdediging te wijzen.

“We maakten het onszelf moeilijk door niet meer vanuit de organisatie te spelen. Het was meer dan alleen de achterhoede. Tegen Feyenoord stond die achterhoede wel goed. Daar moeten we ons aan vasthouden. En die wedstrijd tegen Achilles’29 moeten we snel vergeten.”

Cruciaal

Na de wedstrijd tegen VVV-Venlo staan er voor PSV competitiewedstrijden tegen NAC Breda, Willem II, PEC Zwolle en Heracles Almelo op het programma. Daarmee treffen de Eindhovenaren vijf clubs op rij die nu in het rechterrijtje staan.

Advocaat: “Die vijf wedstrijden zijn cruciaal als je wilt meespelen voor de titel. Die moeten we goed doorkomen. FC Twente heeft net zo’n blok gehad.”