AMSTERDAM - Coach Frank de Boer van Ajax neemt zaterdagavond met niets minder dan de zege genoegen tegen FC Twente. 

“Thuis mag je nooit verliezen. Wij willen morgen Twente zijn eerste nederlaag toebrengen”, zei De Boer op zijn wekelijkse persconferentie.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat we met de jongens een goede reeks kunnen neerzetten tot en met het einde van het seizoen.”

De oefenmeester heeft een hoge pet op van de Tukkers, die hun eerste zes duels in winst omzetten. 

"Twente is al jarenlang een van de favorieten voor de titel. Het blijft een goed voetballend team."

Van Dusan Tadic is De Boer onder de indruk. “Hij is het grote verschil met het FC Twente van vorig seizoen. Hij is een uitstekende speler die zich overal moeiteloos aanpast.”

Laatste training

Ajax bestrijdt FC Twente vermoedelijk met dezelfde basisformatie als afgelopen woensdagavond voor het bekerduel met FC Utrecht.

Afgaande op de laatste training voor de topper in de Arena vormt centrumspits Ryan Babel weer een voorhoede met Tobias Sana en Derk Boerrigter. Siem de Jong trad tijdens het afsluitende partijspelletje weer op als middenvelder.

''De Jong kan in de spits en op het middenveld uit de voeten'', stelde De Boer. ''Maar Babel heeft het als spits ook heel goed gedaan. Hij heeft zich net als Christian Poulsen snel aan ons aangepast."

"Dat is gunstig. In de afgelopen seizoenen kwamen we pas na de winterstop in een soort van flow. We zijn in de zomer belangrijke spelers verloren. Toch hoop ik dat we sneller in een ritme komen.''