MADRID - In de affaire-John Terry heeft nu ook zijn voormalige coach José Mourinho van zich laten horen.

De huidige trainer van Real Madrid wilde geen stelling nemen tegen de straf die de Chelsea-speler heeft gekregen, maar vindt het onzin dat de verdediger als een racist wordt gezien.

''Ik weet voor honderd procent zeker dat hij geen racist is'', sprak Mourinho tegen CNN. ''Bij Chelsea hadden we een selectie met twaalf Afrikanen. Het was een fantastische groep en Terry heeft altijd een uitstekende relatie met hen gehad.''

Terry werd donderdag voor vier duels geschorst wegens het maken van racistische opmerkingen naar QPR-speler Anton Ferdinand. Daarnaast moet hij een boete van 276.000 euro betalen.

Hij kan nog in beroep gaan.

Hitte

''In de hitte van de strijd kan je soms op een manier reageren, zoals je anders nooit zou doen'', vervolgde Mourinho de verdediging van Terry.

''Waarschijnlijk heeft hij een racistische opmerking gemaakt, maar soms kijken we in het voetbal op een verkeerde manier naar onze rivalen. Maar zeg asjeblieft niet dat hij een racist is. Want niet alleen ik, maar ook zijn ex-ploeggenoten bij Chelsea zoals Didier Drogba, Geremi en Claude Makelele zullen dat allemaal tegenspreken.''