UTRECHT - Ajax won woensdagavond zonder moeite met 0-3 bij FC Utrecht en bereikte de volgende ronde van de KNVB-beker. Utrecht-verdediger Jan Wuytens oordeelde eerlijk: "Het is vooral de verdienste van Ajax."

Door Jitse Bos

FC Utrecht was in een uitverkocht Galgenwaard helemaal klaar voor het duel met de Amsterdammers. De supportersvereniging had 20.000 euro uitgeven om de sfeer te verhogen.

Dat lukte vooral voor de wedstrijd. Na een kwartier spelen leek het duel al gespeeld. Ryan Babel zette Ajax op 0-2, kort nadat Tobias Sana de openingstreffer had verzorgd.

Wuytens verweet zijn teamgenoten niks. “We speelden misschien niet zo goed als in andere wedstrijden, maar dat kwam doordat Ajax het goed uitspeelde. Zij zorgden ervoor dat wij niet konden voetballen”, vertelt de Belgische verdediger aan NUsport.

“En we krijgen wel kansen, hoor. Vlak voor rust moeten wij die 1-2 maken. Helaas gebeurde dat niet en toen was het klaar. Het zat er vandaag gewoon niet in.”

Het FC Utrecht tegen PSV was toch echt anders dan het FC Utrecht tegen Ajax.
“We hebben gewoon geen team dat elke wedstrijd een hoog niveau kan halen. Dat is nou eenmaal zo. We hebben een goede periode achter de rug en vandaag wilde het gewoon even niet lukken. Ajax heeft het gewoon goed gespeeld.”

Jullie misten vandaag stootkracht voorin.
“Tegen Roda JC speelden we ook zonder Alexander Gerndt of Jacob Malunga. Dus ik denk dat we ook kunnen winnen met de spelers die we nu hebben. Ik vind dat we niet zo negatief moeten praten. Ajax is een topploeg, dus dit kan gebeuren.”

De supporters trokken de aandacht in positieve en negatieve zin.
"Wat zij allemaal hadden voorbereid, was geweldig. De wedstrijd tegen Ajax leeft hier altijd. We weten dat ze altijd achter ons staan en zo’n wedstrijd tegen Ajax maakt de sfeer erg bijzonder. We merkten al dagen dat de wedstrijd er aan zat te komen."

"Het is dan jammer dat het zo afloopt. En wat er tijdens de wedstrijd gebeurt, die spreekkoren... Het hoort niet, maar in een beladen duel kan dat gebeuren.”