NIJMEGEN - Een duwtje in de goede richting. Zo omschreef trainer Ronald Koeman van Feyenoord woendagavond de zeer late ontsnapping in Nijmegen in de bekerwedstrijd tegen NEC (2-3). 

Lex Immers knalde de Rotterdammers in de extra tijd van de verlenging naar de derde ronde.

''Het heeft de nodige moeite gekost, maar we hebben verdiend gewonnen'', concludeerde Koeman opgelucht.

De oud-international sprak van een echte bekerwedstrijd. ''Bij de 2-2 van NEC begon het duel na een uur opnieuw'', analyseerde Koeman.

''De fitste ploeg heeft uiteindelijk gewonnen. De manier waarop is niet zo belangrijk. Elke bekerwedstrijd is een finale. Die moet je gewoon winnen en dat hebben we uiteindelijk gedaan.''

Pen en papiertje

Koeman gaf eerlijk toe dat hij in de tweede verlenging al rekening hield met strafschoppen. ''Ik had mijn pen en papiertje al gepakt om een lijstje van vijf spelers te maken. Ik was net begonnen met de naam van Lex op te schrijven. Hij had de eerste strafschop moeten nemen."

"Maar hij zorgde er zelf voor dat het niet meer nodig was. Lex gaf deze wedstrijd een schitterend slot. Mooi, want we willen graag wat langer in het KNVB-toernooi blijven dan vorig seizoen'', doelde Koeman op de uitschakeling in de derde ronde door Go Ahead Eagles.