HOOFDDORP - De overname van Fortuna Sittard door investeringsmaatschappij IZC gaat definitief niet door.

Dat heeft de Limburgse club woensdag laten weten. De eerstedivisionist meldt dat IZC diverse toezeggingen niet is nagekomen.

Fortuna zou woensdagochtend een afspraak hebben met Nacer Abdellah, die zegt op te treden namens het Braziliaanse bedrijf en partners in Qatar, maar de oud-prof kwam niet opdagen.

Voorzitter Wil Meijers had de voormalig speler van onder meer FC Den Bosch en Telstar dinsdag nog meer tijd gegeven om met het bedrag van tussen de twee en tweeënhalf miljoen euro te komen.

De bestuurders van de nummer negen uit de Jupiler League, die dinsdagavond in de KNVB-beker werd uitgeschakeld door de amateurs van Hollandia, kwamen woensdagmiddag bij elkaar en besloten niet meer op het geld te wachten.

Er werd al gesproken van een naderende 'wederopstanding' van de club die in de jaren tachtig en negentig meedraaide in de subtop van de eredivisie.

Mark van Bommel en Kevin Hofland zouden de club zelfs moeten versterken in de toekomst. Bert van Marwijk, die in het verleden succesvol was bij Fortuna, was de beoogde coach van de investeerders.