KERKRADE - In de competitie wil het nog niet lukken, maar in het KNVB-bekertoernooi heeft PEC Zwolle dinsdagavond toch maar mooi van een eredivisieploeg gewonnen.

De hekkensluiter op het hoogste niveau (twee punten uit zes duels) versloeg Roda JC op eigen veld in de verlenging: 0-1. Het doelpunt kwam in de 110e minuut op naam van Fred Benson.

Beide ploegen kwamen elkaar tijdens de eerste speelronde van de eredivisie ook al in Kerkrade tegen. Dat duel op 11 augustus eindigde toen in 1-1.

De bekerwedstrijd tussen de nummer veertien en achttien van de eredivisie was in de eerste helft redelijk gelijkwaardig. PEC Zwolle had na ruim een halfuur wel een strafschop verdiend. Doelman Filip Kurto haalde Benson onderuit. De arbitrage zag er geen overtreding in.

Na de pauze was de beste kans voor Roda JC, dat opnieuw zonder de nog steeds geblesseerde topscorer Sanharib Malki aantrad. Krisztian Nemeth schoot van dichtbij echter naast het Zwolse doel.

Benson

In de verlenging maakte Benson alsnog het verschil. Op aangeven van Wiljan Pluim tikte hij de bal in de verre hoek, 0-1. In de resterende tien minuten bleef PEC goed overeind, ook met dank aan doelman Danny Wintjens.

Opvallend was dat Benson vlak voor zijn kostbare doelpunt gewisseld leek te worden. Door een blessure ging echter Bart van Hintum naar de kant waarna Benson alsnog kon toeslaan.