ROTTERDAM – Feyenoord-coach Ronald Koeman wijzigt zijn basisteam voor het bekerduel bij NEC van woensdagavond op een aantal plaatsen ten opzichte van de met 3-0 verloren topper tegen PSV van afgelopen zondag.

Door Sander van Hal

“We spelen niet met dezelfde elf”, zegt Koeman, die het moet stellen zonder de geblesseerd geraakte Joris Mathijsen. De oefenmeester verwacht de verdediger half oktober terug.

Datzelfde geldt voor zijn collega in het hart van de defensie, Stefan de Vrij. ''Zijn herstel verloopt voorspoedig."

Koeman miste zondag in Eindhoven agressie in zijn ploeg. "PSV speelde meer het mes op de keel dan wij. Eén tegenstander maakte acht overtredingen op ons en niemand werd boos. Dat is niet goed.''

''Je hebt in een team behoefte aan mannen als Ola Toivonen, die de boel aanjagen, op wat voor manier dan ook. Wij hebben er daar helaas te weinig van."

Immers

Lex Immers stelde na de wedstrijd in Eindhoven dat hij het gevoel had dat hij goed had gespeeld, waar Koeman juist ontevreden was over het spel van de nummer tien.

"Uit mijn ervaring als speler weet ik dat er wel eens een verschil zit tussen de beleving van iemand die op het veld staat en de beleving van iemand die aan de kant zit.''

''Ik heb er met Lex over gesproken en hem verteld dat het voortaan anders zal moeten. Verder wil ik niet op het gesprek met hem ingaan."

Reservekeeper

Koeman neemt Michel Franken, doorgaans reservekeeper bij de A1, als tweede doelman mee naar Nijmegen. Door blessures zijn vaste A1-doelman Boy de Jong en Ronald Graafland niet beschikbaar als stand-in voor Kostas Lamprou.

Erwin Mulder is al langere tijd uitgeschakeld.