EINDHOVEN - Helmond Sport blijft koploper in de Jupiler League. In Eindhoven werd vrijdag met 3-4 gewonnen, mede dankzij drie treffers van topscorer Emrullah Güvenc.

Zarko Grabovac maakte de vierde Helmondse treffer. De voorsprong op nummer twee MVV liep op naar vier punten. De Limburgers kwamen bij De Graafschap niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Cambuur Leeuwarden haalde fors uit tegen Almere City FC. De Friezen wonnen met 5-2. Oebele Schokker scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Almere staat door de nederlaag vast op de laatste plaats. De ploeg uit Flevoland pakte nog geen enkel punt in vijf duels. Het neemt de laatste plaats over van FC Den Bosch dat met 3-0 won van Excelsior.

Volendam

FC Volendam, tot vrijdag derde in de Jupiler League, ging bij Fortuna Sittard onderuit (1-0). Abdelaziz Khalouta zorgde tien minuten voor tijd voor de enige treffer.

SC Veendam boekte op eigen veld de tweede zege van het seizoen. Ondanks een rode kaart van Luis Pedro werd AGOVV met 2-0 verslagen.

Josimar Lima zorgde er vlak voor tijd voor dat FC Dordrecht een punt pakte bij FC Oss. Hij maakte de 1-1 nadat Muslu Nalbantoglu Oss op voorsprong had gezet.