HOOFDDORP - Cristiano Ronaldo wil zich de komende tijd focussen op het winnen van wedstrijden en prijzen. Dat schrijft de Portugese vedette op Facebook op de dag dat hij zich weer meldde bij Real Madrid na de interlandverplichtingen. 

Ronaldo liet ruim een week geleden weten dat hij zich niet gewild voelt. Omdat hij geen details wilde prijsgeven, gingen media speculeren over de oorzaak van zijn onbehagen.

Zo zou de 27-jarige aanvaller ontevreden zijn over zijn jaarsalaris van tien miljoen euro. Ook het functioneren van de marketingafdeling van Real zou Ronaldo hoofdpijn bezorgen.

De Portugees heeft naar verluidt het gevoel dat Real hem niet genoeg in de markt zet, waardoor de spelers van FC Barcelona de individuele prijzen veroveren.

Geen zorgen

“Ik wil graag opnieuw benadrukken, zonder me zorgen te maken over contracten, dat ik alles wil winnen met mijn teamgenoten van Real Madrid", laat Ronaldo woensdag weten.

“Het is goed dat we met Portugal zes punten haalden uit de eerste twee WK-voorrondeduels, maar ik wil nu alleen bezig zijn met mijn club.”

Spaanse kranten berichtten dinsdag dat Real bereid is om Ronaldo een nieuw contract aan te bieden. In deze verbintenis zal zijn salaris met ruim dertig procent worden verhoogd.