AMSTERDAM - Ajax-trainer Frank de Boer begint zondag aan de lastige uitwedstrijd bij sc Heerenveen met Ricardo van Rhijn als rechtsback. De 21-jarige verdediger moest vorige week tegen NAC Breda nog op de bank plaatsnemen.

Gregory van der Wiel stond toen in de basis, maar hij is volgens Franse media dicht bij een overgang naar Paris Saint-Germain.

De Boer verwacht een zware dobber te hebben aan Heerenveen, ondanks de matige seizoensstart van de Friezen.

"Ik vind dat ze de vorige twee wedstrijden heel goed hebben gespeeld, vooral de laatste bij AZ", zegt de coach van de Amsterdammers. "Daar hebben ze zelfs nog gedomineerd. Als je daar 53 of 54 procent balbezit hebt, zegt dat wel iets."

Volgens De Boer zit er veel rek in de ploeg van collega Marco van Basten. "Ze hebben al heel grote sprongen gemaakt in twee weken. Dat is een compliment aan de technische staf, dus ook aan Marco."

"Met een beetje geluk hadden ze vier punten meer gehad. Het ziet er ook fris uit op dit moment. Laten we hopen dat het tegen ons iets minder is. Maar als beide ploegen fris zijn, hebben wij een betere selectie", aldus De Boer.