ROTTERDAM - Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi hebben ondanks de nederlaag tegen België vooral een gevoel van trots overgehouden aan hun eerste interland voor Oranje.

De verdedigers van Feyenoord keerden dan ook opgetogen terug bij hun club. "Dit was bijzonder om mee te maken", aldus De Vrij op de website van de Rotterdammers.

De nieuwe aanvoerder van Feyenoord voelde tijdens de eerste dagen bij de nationale ploeg wel direct een verschil tussen het niveau van Oranje en dat van zijn club.

Hoog niveau

"Dat lag direct heel hoog. Dan merk je wel dat je tussen spelers van wereldklasse staat", zegt de speler die samen met Martins Indi na rust in mocht vallen in het keurkorps van Louis van Gaal.

Dat feit maakte zijn debuut voor Oranje voor De Vrij nog specialer. "Bruno en ik spelen al vanaf de C-jeugd bij Feyenoord samen en stonden nu samen in de verdediging van het Nederlands elftal."

De start van de tweede helft, die Nederland inging met een 1-0 achterstand, kon De Vrij bekoren. "We begonnen heel goed. We namen het initiatief en maakten direct twee goals, helaas gaven we de voorsprong vervolgens door persoonlijke fouten uit handen. Toch ben ik trots op mijn debuut."

'Moet beter'

Dat Oranje uiteindelijk met 4-2 verloor van de Zuiderburen is ook het enige minpuntje dat Martins Indi een dag na de wedstrijd kan bespeuren.

"Dat moet de volgende keer beter. Daarom hou ik gemengde gevoelens over aan de wedstrijd, al ben ik natuurlijk wel blij dat ik mijn debuut heb gemaakt."

Erg veel zenuwen kende Martins Indi niet voorafgaand aan zijn invalbeurt. "De trainer zei dat ik gewoon moest genieten en mijn taak uit moest voeren."

Dat de linksback een aandeel had in één van de Oranjedoelpunten was mooi meegenomen voor Martins Indi. "Maar ik blijf kritisch op mezelf. Het kan nog veel beter."