UTRECHT - Robbin Ruiter maakte een uitstekende indruk in het duel met Feyenoord. De goalie van FC Utrecht blonk uit dankzij een aantal knappe reddingen, maar verloor wel met zijn nieuwe club (0-1).

Door Jitse Bos

De 25-jarige Amsterdammer kwam deze zomer over van FC Volendam, waar hij in vier seizoenen zeventig wedstrijden speelde.

Het debuut maakte hem niet zenuwachtig. "Gekgenoeg was ik zenuwachtiger tijdens mijn eerste wedstrijd voor Volendam. Ik voelde me nu wel goed eigenlijk", zegt Ruiter tegenover NUsport.

"Het publiek scandeerde mijn naam zelfs een aantal keer, ik kan alleen maar tevreden zijn over mijn eigen spel. Ja, ondanks de nederlaag."

Vreselijk zuur

Feyenoord kwam in de 39e minuut op voorsprong via Sekou Cissé, maar tijdens de aanval voorafgaand aan het doelpunt stond Lex Immers buitenspel.

''Die goal had niet mogen tellen. Dat is natuurlijk vreselijk zuur. Ik hoorde het achteraf pas. Ik kon in ieder geval niks doen aan dat doelpunt.''

Ruiter, die werd verkozen tot man van de wedstrijd, put vertrouwen uit dit duel. "In de eerste dertig minuten speelden we uitstekend. Als we dat niveau in de volgende wedstrijden kunnen halen, maar dan negentig minuten lang, kunnen we een mooi seizoen krijgen. Ik heb er zin in."