ENSCHEDE - Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Mlada Boleslav in de derde voorronde van de Europa League baalde FC Twente-trainer Steve McClaren van de einduitslag. "We waren niet meedogenloos genoeg."

Door Tim Vergoossen

Twente had donderdag in eigen huis geen kind aan het Tsjechische Mlada Boleslav. De bezoekers stonden de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur. Toch wisten de Tukkers slechts tweemaal te scoren via Leroy Fer en Nacer Chadli.

"Ik hoop niet dat we volgende week spijt hebben van de kansen die we vanavond hadden om meer doelpunten te maken", zei de Engelsman.

Twente kreeg voor rust al enkele kansen via Fer en Chadli. Toch opende het pas na rust de score. Na de twee treffers leek de thuisploeg korte tijd af te stevenen op een hoge uitslag, maar de teller bleef uiteindelijk steken.

"Vooraf had ik drie doelpunten perfect gevonden, misschien wel gehoopt op vier of vijf. Ik ben dan ook niet tevreden met het eind van de wedstrijd. Het leek wel of we tevreden waren met 2-0." 

Bulykin

Dmitri Bulykin speelde voor het eerst in het shirt van Twente. De aanvaller speelde de gehele tweede helft en was meteen gevaarlijk. Eerst miste de Rus nog een levensgrote kans. Uit de rebound scoorde Chadli de 2-0. Ook een sterke kopbal werd door de Tsjechische doelman nipt tot corner verwerkt.

"Dmitri was erg sterk in de zestien. We willen hem geleidelijk bregen, vandaar dat hij er pas na rust in kwam. We zitten nog in het voorseizoen, dus ik kan moeilijk zeggen of hij klaar is voor de basis."

Volgende week begint FC Twente de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. McClaren durft nog geen beloftes te doen over de kansen van zijn ploeg.

Titelkansen

"Ik merk dat het team vorm begint te krijgen. We spelen geconcentreerd. Onze selectie is zeer gebalanceerd, daar ben ik tevreden mee."

"Echter, de afgelopen weken hebben we alleen aan de Europa League gedacht. Dat willen we dan ook eerst goed afronden. Daarna kijken we naar de competitie. De eerste tien wedstrijden zijn dan cruciaal. Als we die goed doorkomen, kan ik vertellen of we voor de titel kunnen gaan.”