HEERENVEEN - De 4-0 voorsprong op Rapid Boekarest mag Heerenveen volgende week in de return voor de derde voorronde van de Europa League niet meer uit handen geven.

''Toch ben ik er nog niet helemaal gerust op, we hebben een jonge ploeg, moet die wedstrijd uiterst serieus benaderen’’, zei de bij de Friese club debuterende trainer Marco van Basten donderdagavond.

De oud-bondscoach was vooral te spreken over de rol van Filip Djuricic, die de 1-0 en 2-0 maakte. De spitspositie van de Serviër was de beste oplossing, vond Van Basten die Amoah (hamstring), Assaidi (ziek) en ook de Duitser Uth (nog niet fit) miste.

''Djuricic is altijd uit op goals, is altijd in en bij het strafschopgebied te vinden. Het is geen grote en sterke spits, geen aanspeelpunt, maar vanuit de loop kan hij heel gevaarlijk zijn.’’

Oussama Assaidi zat donderdag thuis, toen Heerenveen het seizoen officieel opende tegen Rapid Boekarest.

De linkerspits meldde zich eerder op de dag ziek. ''Hij had koorts’’, aldus trainer Marco van Basten.

De ziekte van de speler, die wordt begeerd door Galatasaray, leverde ook bij de trainer aanvankelijk vraagtekens op. ''Maar het is allemaal door onze medische staf gecheckt, hij had echt ziekteverschijnselen.’’