ROTTERDAM - Guyon Fernandez is vol vertrouwen over het komende seizoen. "Ik vind het voor Feyenoord niet nodig om een extra spits te halen", zegt de nummer 9 in het nieuwe NUsport-magazine.

Door Sander van Hal

“Als jij stelt dat de club nog iemand zoekt die er minstens vijftien doelpunten per seizoen in schiet, zeg ik je eerlijk: die hebben ze met mij al in huis.”

Vorig seizoen scoorde Fernandez gemiddeld één keer per 163 speelminuten. “Mijn rendement was toen gewoon goed. Ik schoot er zeven in, terwijl ik maar veertien keer in de basis heb gestaan en dan ook nog geregeld als linksbuiten.''

''In de wedstrijden die ik hier in de spits heb gespeeld, heb ik bewezen dat ik bij Feyenoord heel goed op die positie kan functioneren. Óók in de uitwedstrijden tegen Ajax en PSV. Ik heb in die topduels mijn waarde voor het team gehad en daarmee voor mezelf de bevestiging gekregen dat ik het niveau heb dat een eerste spits van Feyenoord nodig heeft.”

Doorbraak

Dit seizoen moet het jaar van zijn grote doorbraak worden. “Ik wil alles spelen”, zegt Fernandez. “Per competitiewedstrijd zal ik waarschijnlijk zo’n twee doelkansen krijgen. Nou, daar moet er telkens minstens eentje van zitten. Zo simpel is het.''

''De mensen mogen best wat van mij verwachten, hoor. (…) Misschien doe ik het de eerste weken wel zó goed dat de trainer eind augustus zegt dat er helemaal geen spits meer bij hoeft te komen. Daar ga ik keihard voor vechten.”

In het nieuwe magazine van NUsport staat een verhaal over de spitsen van Feyenoord. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel via de site als op de iPad bestelbaar.