BRUSSEL - De Belgische kampioen Anderlecht heeft woensdag in de derde voorronde van de Champions League uitgehaald tegen Ekranas uit Litouwen.

De ploeg van de Nederlandse trainer John van den Brom ging met een 3-0 voorsprong rusten door treffers van Tom De Sutter, Rubenilson Kanu en Dieumerci Mbokani.

In de tweede helft liep Anderlecht uit naar 5-0, door doelpunten van wederom Mbokani en Milan Jovanovic.

Volgende week woensdag spelen Anderlecht en Ekranas de return in Litouwen, met als inzet een plek in de laatste voorronde van de Champions League.

Kuijt

Het hoofdtoernooi is voorlopig ver weg voor Dirk Kuijt en Fenerbahçe. De Turkse club ontsnapte woensdag tijdens de eerste confrontatie met FC Vaslui aan een nederlaag voor eigen publiek.

Bekir Irtegün maakte in de laatste minuut gelijk namens de Turken: 1-1. Kuijt, deze zomer overgekomen van Liverpool, speelde de hele wedstrijd.

De bezoekers uit Vaslui hadden een kwartier voor tijd verrassend de leiding genomen in Istanbul, door een doelpunt van Liviu Antal.

Verdediger Irtegün gaf de Turken met zijn treffer vlak voor tijd weer wat hoop voor de return, volgende week in Roemenië. Miroslav Stoch (ex-FC Twente) werd na een uur gewisseld bij Fenerbahçe.