HEERENVEEN - SC Heerenveen moet het donderdag in de eerste wedstrijd tegen Rapid Boekarest in de derde voorronde van de Europa League stellen zonder aanvaller Matthew Amoah.

Hij is nog niet hersteld van een hamstringblessure, die de spits afgelopen zaterdag opliep tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Köln.

''En waarschijnlijk moet Amoah ook de volgende wedstrijd tegen Rapid Boekarest missen", zei trainer Marco van Basten woensdagavond.

Hij twijfelt nog over wie de plaats van Amoah in de spits moet overnemen. ''We houden een aantal opties open.''

Van Basten kan wel een beroep doen op vleugelaanvaller Oussama Assaidi, die tijdens de voorbereiding kampte met een blessure en pas afgelopen weekeinde zijn eerste minuten speelde.

''Ik ben pijnvrij, dat is voor mij heel belangrijk, maar ik moet meer duels spelen om fitter te worden'', zei Assaidi.

Moeizame voorbereiding

Heerenveen kende een uiterst moeizame voorbereiding, met slechts twee overwinningen in zes oefenwedstrijden. Van Basten toonde eerder zijn onvrede al.

Maar volgens Assaidi hoeft een slechte voorbereiding nog niet alles te zeggen. ''Er zijn meer clubs die een slechte voorbereiding afwerken, maar daarna wel een goed seizoen draaien. Het is nog te vroeg om in paniek te raken.''

Heerenveen ontvangt donderdag Rapid Boekarest in het Abe Lenstra Stadion. De return is volgende week donderdag.

In Roemenië, waar de competitie al begonnen is, heeft Rapid Boekarest overigens verre van een flitsende start. De ploeg kwam zijn eerste twee wedstrijden niet verder dan een gelijkspel en staat nu tiende.