HOOFDDORP - Dmitry Bulykin is door coach Steve McClaren opgenomen in de FC Twenteselectie voor het duel Mlada Boleslav in de derde voorronde van de Europa League.

De Rus kwam onlangs transfervrij over van Ajax, waar zijn aflopende contract niet verlengd werd.

Dinsdag kreeg Bulykin definitief een wergvergunning, waarna de spits speelgerechtigd is. In de basis zal de oud-speler van onder meer ADO Den Haag echter niet beginnen.

Glynor Plet die eerder nog leek te vertrekken bij FC Twente krijgt de voorkeur in de basis.

Een andere aanvallende versterking van de Tukkers, Luc Castaignos, is niet van de partij. Omdat de van Internazionale overgekomen spits nog niet wedstrijdfit is, is hij niet ingeschreven voor het tweede Europese bekertoernooi.

Wanneer de oud-Feyenoorder inzetbaar is, kon McClaren nog niet zeggen. Waarschijnlijk herstelt hij snel. In dat geval ligt het voor de hand dat Plet wordt uitgeleend.

NEC heeft belangstelling voor de speler, die vorige seizoen na het vertrek van Marc Janko bij FC Twente werd overgenomen van Heracles Almelo.

Naast Castaignos ontbreken ook Nicky Kuiper, Sander Boschker en Denny Landzaat in de ploeg van McClaren. Het drietal ontbreekt vanwege uiteeinlopende blessures.